Siirry suoraan sisältöön

Partioon voi tulla mukaan koska vaan!

Maarian Kämmeköiden toimintaan ovat tervetulleita kaikki partiotoiminnasta kiinnostuneet tytöt ja naiset. Suosittelemme, että partio aloitetaan aikaisintaan samana syksynä koulun kanssa.

Syksyisin toiminta alkaa joka kololla eli kokoontumispaikalla joukkuekokouksilla, jolloin kaikki samassa paikassa
kokoontuvat pitävät yhteisen aloituskerran. Joukkuekokousten ajankohdat löydät kalenterista.
Keväisin jokainen ryhmä aloittaa oman aikataulunsa mukaisesti.

Mukaan voi kuitenkin tulla myös kesken kauden!

Järjestämme toimintaa neljällä eri kololla. Kolojen tarkemmat osoitteet löydät täältä.

Toimintaamme voi käydä tutustumassa ennen jäsenhakemuksen tekemistä.
Voitte valita sopivan ryhmän jossa käydä tutustumassa tai kysyä apua
jäsenrekisterinhoitajaltamme: jasenrekisteri@maariankammekat.fi

Tutustuthan ryhmiimme ennen jäsenhakemuksen tekemistä, jotta teille varmasti löytyy sopiva ryhmä.
Mikäli kaipaatte apua sopivan ryhmän löytämiseen auttaa teitä jasenrekisteri@maariankammekat.fi
Oletko täysi-ikäinen ja kiinnostunut tulemaan mukaan partiotoimintaan?
Mahtavaa! Otathan yhteyttä lippukunnan aikuisluotsiin, jotta sinulle varmasti löytyy mielekästä puuhaa.
aikuisluosi@maariankammekat.fi

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9-vuotiaita partiolaisia.

He kokoontuvat laumassa, jota johtaa aikuinen johtaja eli Akela. Toiminta muodostuu jälkien tekemisestä, joista valitaan mahdollisimman monipuolinen ohjelma. Jälkiä tehdään oman lauman kanssa vähintään yksi syksyllä ja yksi keväällä, lisäksi niitä tehdään retkillä ja leireillä. Sudenpennut ovat ahkeria retkeilijöitä. Lippukunnassamme järjestetään tavallisesti kaksi kertaa vuodessa sudenpentujen yöretki sekä keväällä päiväretki. Laumoilla on myös omia retkiä ja sudenpennut osallistuvat lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Kesäleiri on joka vuosi.

Toimintaan otetaan mielellään mukaan lisää innokkaita lapsia.
Vastaavana akelana, eli sudenpentuikäkauden vastaavana,
toimii Ann-Mari Patrakka, akela@maariankammekat.fi

Kärsämäki:
Delfiinit

Maanantaisin 18.00-19.00
Johtajat: Ann-Mari Patrakka &
Niko Järvinen

Raunistula: Ketunpojat

Keskiviikkoisin 18.00-19.00
Johtaja: Johanna Pönkkä

Halinen:
Majavat

Tiistaisin 18.00-19.00
Johtaja: Iida Lapila

Runosmäki:
Villivarsat

Torstaisin 18.00-19.00
Johtaja: Aada Rantanen

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia.

Seikkailijoita johtaa tehtävään koulutettu johtaja eli Sampo. Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista.
Ohjelma alkaa tervetuloa-vaiheella, jossa tutustutaan omaan joukkueeseen ja partioon. Sen jälkeen siirrytään tekemään pääilmansuuntia: pohjoista, etelää, itää ja länttä.
Seikkailijoita ollaan 2,5 vuotta. Tänä aikana opetellaan monia partion perustaitoja. Päätetään asioista yhdessä sekä opitaan itse tekemällä ja kokemalla. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Viikoittaisten kokousten lisäksi käydään paljon retkillä ja leireillä. Seikkailijat osallistuvat myös seikkailijakisoihin.

Mikäli partio kiinnostaa, otamme mieluusti uusia jäseniä mukaan! Vastaavana sampona, eli seikkailijaikäkauden vastaavana,
toimii Emma Sundell.

Raunistula:
Nokkosruohot

Vuonna 2012 syntyneet
Maanantaisin klo 17.00–18.30
Johtajat: Emmi Saarnilehto,
Emma Koponen ja Marianne Pönkkä

Halinen:
Papaijat

Vuonna 2013 syntyneet
Keskiviikkoisin 18.30-20.00
Johtaja: Annika Andersén &
Iiris Muroke

Runosmäki:
Avokadot

Vuonna 2013 syntyneet
Keskiviikkoisin 17.00-18.30
Johtaja: Aatu Varinowski

Raunistula:
Lumpeenlehdet

Vuonna 2013 syntyneet
Keskiviikkoisin 18.00-19.15
Johtaja: Lilja Hakala

Tarpojat

Tarpojat ovat 13–14-vuotiaita partiolaisia.

Heidän johtajansa ovat lippukunnassamme lähinnä 18–22-vuotiaita vaeltajia. Tarpojana olemista on uusien taitojen oppimisen ja leireilyn lisäksi myös partioarvojen omaksuminen ja partiomainen elämänasenne.
Tarpojien ohjelma on jaettu neljään puolen vuoden mittaiseen tarppoon, joiden teemoja ovat Yhteiskunta, Luovuus, Leiri ja Selviytyminen. Jokainen tarppo huipentuu majakkaan eli tapahtumaan, jossa käytetään aiemmin opittuja taitoja. Lisäksi tarpojaohjelmaan kuuluvat KITT:it eli koko ikäkauden tarpojatapahtumat, ryhmien retket ja tietysti viikoittaiset kokoukset oman ryhmän kanssa.

Mikäli partio kiinnostaa, otamme mieluusti uusia jäseniä mukaan! Vastaavana tarpojaluotsina, eli tarpojaikäkauden johtajana,
toimii Kia Peltonen.

Raunistula:
Sinivuokot

Vuonna 2010 syntyneet
Tiistaisin klo 18.00–19.30
Johtajat: Kia Peltonen ja
Silja Väinölä

Samoajat

Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia.

He eivät kulje vain toisten suunnittelemia polkuja, vaan nuoret osallistuvat aiempaa enemmän kokoustensa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Nuoret saavat enemmän vastuuta omasta partiotaipaleestaan. Samoajavartion jäsenistä voidaan valita yksi vertaisjohtajaksi, joka voi huolehtia esimerkiksi, että vartiossa toimitaan toimintasuunnitelman mukaan ja muistetaan ilmoittautua tapahtumiin.
Oman ryhmän kokoontumisten lisäksi nuoret käyvät ryhmänohjaajakoulutuksissa oppimassa johtamistaitoja, jotta he voivat avustaa nuorempien kokouksissa tai aloittaa oman ryhmän vetäjänä. Samoajat suorittavat aktiviteetteja, kuten muissakin partiovaiheissa. Ne valitaan monen aktiviteetin ryhmistä, joita kutsutaan taskuiksi.

Mikäli partio kiinnostaa, otamme mieluusti uusia jäseniä mukaan! Vastaavana samoajaluotsina, eli samoajaikäkauden johtajana toimii Silja Väinölä.


Pikkumustat

Vuonna 2006 syntyneet
Luotsit: Emmi Saarnilehto & 
Emma Koponen

Lohikäärme-hedelmät

Vuonna 2007 syntyneet
Luotsit: Aada Rantanen &
Iiris Vilo


Chilit

Vuonna 2006 syntyneet
Luotsit: Johanna Javanainen & Emma Sundell

Raunistula:
Mustikat

Vuonna 2008 syntyneet
Torstaisin klo 19.00–20.30
Johtajat: Lilli Eklund &
Silja Väinölä

Vaeltajat

Vaeltajat ovat 18–22 -vuotiaita partiolaisia.

He toimivat jo lähes itsenäisesti, tekemänsä vaelluskartan eli suunnitelman mukaan. Vaeltajaluotsi on aikuinen partiolainen, joka tukee yksittäistä vaeltajaa sekä vaeltajavartioita vaeltajaohjelman toteuttamisessa. Vaeltajat suunnittelevat, järjestävät ja toteuttavat toimintansa pääosin itse.
Vaeltajaohjelma koostuu rasteista, joista kustakin vaeltaja valitsee vähintään yhden aktiviteetin. Pakollisia rasteja ovat tervetuloa vaeltajaksi, partiojohtajan peruskurssi, ulkomaanprojekti sekä aikuisuuteen. Niiden lisäksi vaeltajat voivat myös osallistua erilaisiin vaeltajatapahtumiin Suomessa ja kansainvälisesti. Lippukunnan vaeltajat toteuttavat vaeltajaohjelmaa sekä yksin että vartioissa.

Vaeltajaohjelmaan otetaan mielellään mukaan myös uusia partiolaisia, joten ota rohkeasti yhteyttä aikuisluotsi@maariankammekat.fi

Karviaiset

Vuonna 2002 syntyneet

Kaktukset

Vuonna 2003 syntyneet

Keltaruusut

Vuonna 2004 syntyneet

Aloe Verat

Vuonna 2005 syntyneet

Aikuiset

Aikuiset ovat 23-vuotta täyttäneitä partiolaisia.

Lasten ja nuorten laadukkaan partiotoiminnan ylläpitäminen vaatii monta apukättä. Partiotoiminnassa on pitkät perinteet ja laadukas toiminta näkyy meillä päivittäin viikkotoiminnassa, ryhmissä on paljon lapsia ja järjestämme retkiä sekä leirejä. Jotta saamme pidettyä partiotoimintamme jatkossakin hyvänä, toivotamme tervetulleiksi uudet vapaaehtoiset ja apukädet. Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Aikuisena sinä voit olla mukana juuri sillä panoksella, mikä on oman ajan puitteissasi mahdollista. 

Oletko aikuinen, muttet tiedä miten tulisit mukaan toimintaan? Ota yhteyttä lippukunnan aikuisluotsiin, joka auttaa sinut alkuun partiopolullasi! aikuisluotsi@maariankammekat.fi

Sisuvartio Seeprat

Sisutoimintaa Maarian Kämmeköissä on ollut vuodesta 2003 lähtien, jolloin sisuvartio Seeprat perustettiin. Sisupartiolaiset ovat erityistä tukea tarvitsevia partiolaisia. Suoritamme samaa partio-ohjelmaa kuin muutkin partiolaiset, sovellamme vain tehtäviä kunkin toimintakyvyn mukaan. Seeproihin kuuluu neljä aktiivista tyttöä.

Seeprat kokoontuvat Halisissa parillisten viikkojen
torstaisin kello 18.00–19.00.
Johtajina toimivat Marianne Pönkkä ja Emmi Virmajoki

Satakielet

Lippukunnassa toimii Satakielet-kuoro, joka esiintyvät erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

Kuoron levy ilmestyi keväällä 2011. Levyllä on lippukunnan oman laulun lisäksi kämmeköiden paljon laulamia uusia ja vanhoja partiolauluja. Sitä voi ostaa 10 euron hintaan, tiedustelut omilta johtajilta tai satakielet@maariankammekat.fi