Ryhmät

Maarian Kämmeköiden toimintaan ovat tervetulleita kaikki partiotoiminnasta kiinnostuneet tytöt ja naiset. Suosittelemme, että partion voi aloittaa samana syksynä kun aloittaa koulun. Syksyllä toiminta alkaa joka kololla joukkuekokouksilla, jolloin kaikki samassa paikassa kokoontuvat pitävät yhteisen aloituskerran. Keväisin jokainen ryhmä aloittaa oman aikataulunsa mukaisesti. Partioon voi tulla kuitenkin myös mukaan kesken lukuvuotta!

Voit myös suoraan täyttää jäsenhakemuslomakkeen. Paina tästä päästäksesi lomakkeeseen.

sudenpennut seikkailijat tarpojat samoajat vaeltajat aikuiset seeprat perhepartio satakielet

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia. He kokoontuvat laumassa, jota johtaa aikuinen johtaja, Akela. Toiminta muodostuu jälkien tekemisestä, joista valitaan mahdollisimman monipuolinen ohjelma. Jälkiä tehdään oman lauman kanssa vähintään yksi syksyllä ja yksi keväällä, lisäksi niitä tehdään retkillä ja leireillä.

Sudenpennut ovat ahkeria retkeilijöitä. Lippukunnassamme järjestetään tavallisesti kaksi kertaa vuodessa sudenpentujen yöretki sekä keväällä päiväretki. Laumoilla on myös omia retkiä ja sudenpennut osallistuvat lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Kesäleiri on joka vuosi.

Toimintaan otetaan mielellään mukaan lisää innokkaita tyttöjä. Kyselyt ja ilmoittautumiset ryhmiin: Emilia Kinnunen, akela@maariankammekat.fi. Ilmoittautumisen vahvistuttua voit täyttää jäsenhakemuslomakkeen.

Raunistula:
Ketunpojat

keskiviikkoisin
klo 18-19

johtajat: Johanna Pönkkä ja Julia Kaipia

Runosmäki: 
Delfiinit

maanantaisin
klo 18-19

johtajat: Ann-Mari Patrakka ja Laura Vuoristo

Runosmäki:
Villivarsat

maanantaisin
klo 18-19

johtajat: Eveliina Ellmén ja Maarit Kuustonen

Halinen:
Majavat

tiistaisin
klo 17-18

johtajat: Iida Rantanen ja Maria Elo

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu johtaja eli Sampo. Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista. Alussa on tervetuloa-vaihe, jossa tutustutaan omaan joukkueeseen ja partioon. Sen jälkeen siirrytään tekemään pääilmansuuntia: Pohjoista, Etelää, Itää ja Länttä.

Seikkailijoita ollaan 2,5 vuotta. Tänä aikana opetellaan monia partion perustaitoja. Päätetään asioista yhdessä sekä opitaan itse tekemällä ja kokemalla. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Viikoittaisten kokousten lisäksi käydään paljon retkillä ja leireillä. Seikkailijat osallistuvat myös seikkailijakisoihin.

Lippukunnassamme seikkailijaryhmän koko on 6-12 tyttöä.

Kysy lisää ikäkausivastaavalta sampo@maariankammekat.fi

Runosmäki:
Valkovuokot

torstaisin
klo 17.30-19

johtajat: Julia Kaipia ja Kiia Knuutila

Raunistula:
Aprikoosit

keskiviikkoisin
klo 17-18.30

johtajat: Lilli Eklund ja Silja Väinölä

Runosmäki:
Auringonkukat

maanantaisin
klo 17.30-19

johtaja: Hanna Elsilä

Raunistula:
Vesimelonit

torstaisin
klo 18-19.30

johtaja: Elisa Teräväinen

Runosmäki:
Omenat

torstaisin 
klo 17.30-19

johtajat: Wolferiina Mörönen ja Milja Nurmi

Halinen: 
Karpalot

keskiviikkoisin
klo 18.30-20

johtajat: Emmi Saarnilehto ja Emma Koponen

Pallivaha:
Kirsikat

maanantaisin
klo 18-19.30

johtajat: Erika Andersen ja Roosa Hiippavuori

Halinen:
Lohikäärme-
hedelmät

keskiviikkoisin
klo 17-18.30

johtajat: Veera Peura ja Helmi Aaltonen

 

Tarpojat

Tarpoja-ikäkauteen kuuluvat 12-15-vuotiaat partiolaiset. Heidän johtajansa ovat lippukunnassamme lähinnä 18-22 –vuotiaita vaeltajia. Tarpojana olemista on uusien taitojen oppimisen ja leireilyn lisäksi myös partioarvojen omaksuminen ja partiomainen elämänasenne.

Tarpojien ohjelma on jaettu neljään puolen vuoden mittaiseen tarppoon, joiden teemoja ovat Yhteiskunta, Luovuus, Leiri ja Selviytyminen. Jokainen tarppo huipentuu majakkaan eli tapahtumaan, jossa käytetään aiemmin opittuja taitoja. Lisäksi tarpojaohjelmaan kuuluvat KITT:it eli Koko Ikäkauden Tarpojatapaamiset, ryhmien retket ja tietysti viikoittaiset kokoukset oman ryhmän kanssa.

Vastaavana tarpojaluotsina, eli tarpojaikäkauden johtajana, toimii Iina Jussilainen tarpojaluotsi@maariankammekat.fi

Raunistula:
Aloe Verat

torstaisin
klo 17-18.30

johtaja: Maria Elo

Halinen: 
Limet

keskiviikkoisin
klo 18.30-20

johtaja: Kia Peltonen

 

Runosmäki: 
Ananakset

torstaisin
klo 17.30-19

 johtajat: Veera Mattila ja Alli Koskimäki

Samoajat

Samoajat ovat 14-17-vuotiaita partiolaisia. He eivät kulje vain toisten suunnittelemia polkuja, vaan nuoret osallistuvat aiempaa enemmän kokoustensa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Nuoret saavat enemmän vastuuta omasta partiotaipaleestaan. Samoajavartion jäsenistä voidaan valita yksi vertaisjohtajaksi, joka voi huolehtia esimerkiksi, että vartiossa toimitaan toimintasuunnitelman mukaan ja muistetaan ilmoittautua tapahtumiin.

Oman ryhmän kokoontumisten lisäksi nuoret käyvät ryhmänohjaajakoulutuksissa oppimassa johtamistaitoja, jotta he voivat avustaa nuorempien kokouksissa tai aloittaa oman ryhmän vetäjänä. Samoajat suorittavat aktiviteetteja, kuten muissakin partiovaiheissa. Ne valitaan monen aktiviteetin ryhmistä, joita kutsutaan taskuiksi.

Vastaavana samoajaluotsina, eli samoajaikäkauden johtajana toimii Marjut Kolehmainen samoajaluotsi@maariankammekat.fi

 

Pallivaha:
Takiaiset

Vuonna 2001 syntyneet

Luotsi: Suvi Mattila

Halinen: Karhun-
vatukat

Vuonna 2001 syntyneet

 Luotsi: Marianne Pönkkä

Pallivaha: 
Kävyt

Vuonna 2002 syntyneet

Luotsit: Julia Aalto ja Iiris Vilo

 

Raunistula: 
Karviaiset

Vuonna 2002 syntyneet

Luotsi: Elli Susi

 

Raunistula:
Kaktukset

Vuonna 2003 syntyneet

Luotsit:
Johanna Javanainen ja Marjut Kolehmainen

Vaeltajat

Vaeltajat ovat 18-22-vuotiaita partiolaisia. He toimivat jo lähes itsenäisesti, tekemänsä vaelluskartan eli suunnitelman mukaan. Vaeltajaluotsi on aikuinen partiolainen, joka tukee yksittäistä vaeltajaa sekä vaeltajavartioita vaeltajaohjelman toteuttamisessa. Vaeltajat suunnittelevat, järjestävät ja toteuttavat toimintansa pääosin itse.

Vaeltajaohjelmaan kuuluu 37 aihealuetta eli rastia, joista kustakin vaeltaja valitsee vähintään yhden aktiviteetin. Pakollisia rasteja ovat tervetuloa vaeltajaksi, partiojohtajan peruskurssi, ulkomaanprojekti sekä aikuisuuteen. Niiden lisäksi vaeltajat voivat myös osallistua erilaisiin vaeltajatapahtumiin Suomessa ja kansainvälisesti.

Lippukunnassamme on tällä hetkellä neljä vaeltajavartiota ja he toteuttavat vaeltajaohjelmaa yksin sekä vartioissa. Vaeltajaohjelmaan otetaan mielellään mukaan myös uusia partiolaisia, joten ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtajaan lippukunnanjohtaja@maariankammekat.fi

Mandariinit

Vuonna 1997 syntyneet

Kookokset

Vuonna 1998 syntyneet

Pomelot

Vuonna 1999 syntyneet

Abinat

Vuonna 2000 syntyneet

 

Vaniljat

Lippukuntien välinen sekaryhmä

 

Aikuiset

Aikuisia ovat yli 22-vuotiaat partiolaiset. Lasten ja nuorten laadukkaan partiotoiminnan ylläpitäminen vaatii monta apukättä. Partiotoiminnassa on pitkät perinteet ja laadukas toiminta näkyy meillä päivittäin viikkotoiminnassa, ryhmissä on paljon lapsia ja järjestämme retkiä sekä leirejä. Jotta saamme pidettyä partiotoimintamme jatkossakin hyvänä, toivotamme tervetulleiksi uudet vapaaehtoiset ja apukädet. Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Aikuisena sinä voit olla mukana juuri sillä panoksella, mikä on oman ajan puitteissasi mahdollista.
Oletko aikuinen, muttet tiedä miten tulisit mukaan toimintaan? Ota yhteyttä lippukunnan pestijohtajaan, joka auttaa sinut alkuun partiopolullasi! pestijohtaja@maariankammekat.fi

Sisuvartio Seeprat

Sisutoimintaa Maarian Kämmeköissä on ollut vuodesta 2003 lähtien, jolloin sisuvartio Seeprat perustettiin. Sisupartiolaiset ovat erityistä tukea tarvitsevia partiolaisia. Suoritamme samaa partio-ohjelmaa kuin muutkin partiolaiset, sovellamme vain tehtäviä kunkin toimintakyvyn mukaan. Seeproihin kuuluu viisi aktiivista tyttöä.

Seeprat kokoontuvat Raunistulassa parillisten viikkojen torstaisin kello 18.00-19.00.
Johtajina toimivat Marianne Pönkkä ja Emmi Virtanen

Satakielet

Lippukunnassa toimii Satakielet-kuoro, joka on avoin kaikille laulamisesta kiinnostuneille kämmeköille, samoajaikäisistä ylöspäin. Pääsyvaatimuksia tai -kokeita ei ole, tärkeintä on laulamisen ilo. Satakielet esiintyvät erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

Kuoron levy ilmestyi keväällä 2011. Levyllä on lippukunnan oman laulun lisäksi kämmeköiden paljon laulamia uusia ja vanhoja partiolauluja. Sitä voi ostaa 10 euron hintaan, tiedustelut omilta johtajilta tai satakielet@maariankammekat.fi