Ryhmät

Maarian Kämmeköiden toimintaan ovat tervetulleita kaikki partiotoiminnasta kiinnostuneet tytöt ja naiset. Suosittelemme, että partion voi aloittaa samana syksynä kun aloittaa koulun. Syksyllä toiminta alkaa joka kololla eli kokoontumispaikalla joukkuekokouksilla, jolloin kaikki samassa paikassa kokoontuvat pitävät yhteisen aloituskerran. Keväisin jokainen ryhmä aloittaa oman aikataulunsa mukaisesti. Partioon voi tulla kuitenkin myös mukaan kesken lukuvuotta!

Täältä löydät ohjeet jäsenhakemuksen täyttöön

Voit myös suoraan TÄYTTÄÄ JÄSENHAKEMUKSEN TÄSTÄ

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9-vuotiaita partiolaisia. He kokoontuvat laumassa, jota johtaa aikuinen johtaja eli Akela. Toiminta muodostuu jälkien tekemisestä, joista valitaan mahdollisimman monipuolinen ohjelma. Jälkiä tehdään oman lauman kanssa vähintään yksi syksyllä ja yksi keväällä, lisäksi niitä tehdään retkillä ja leireillä.
Sudenpennut ovat ahkeria retkeilijöitä. Lippukunnassamme järjestetään tavallisesti kaksi kertaa vuodessa sudenpentujen yöretki sekä keväällä päiväretki. Laumoilla on myös omia retkiä ja sudenpennut osallistuvat lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Kesäleiri on joka vuosi.

Toimintaan otetaan mielellään mukaan lisää innokkaita lapsia.
Kyselyt ja ilmoittautumiset ryhmiin:
Ann-Mari Patrakka, akela@maariankammekat.fi.
Ilmoittautumisen vahvistuttua voit täyttää jäsenhakemuslomakkeen.

Raunistula:
Ketunpojat

keskiviikkoisin klo 18–19
Johtaja: Johanna Pönkkä

Halinen:
Majavat

tiistaisin klo 18–19
Johtaja: Iida Rantanen

Kärsämäki, Leafin tila: 
Delfiinit

maanantaisin klo 18–19
Johtaja: Ann-Mari Patrakka

Runosmäki:
Villivarsat

torstaisin klo 18–19
Johtajat: Eveliina Ellmén ja
Maarit Kuustonen

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu johtaja eli Sampo. Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista. Alussa on tervetuloa-vaihe, jossa tutustutaan omaan joukkueeseen ja partioon. Sen jälkeen siirrytään tekemään pääilmansuuntia: Pohjoista, Etelää, Itää ja Länttä.

Seikkailijoita ollaan 2,5 vuotta. Tänä aikana opetellaan monia partion perustaitoja. Päätetään asioista yhdessä sekä opitaan itse tekemällä ja kokemalla. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Viikoittaisten kokousten lisäksi käydään paljon retkillä ja leireillä. Seikkailijat osallistuvat myös seikkailijakisoihin.

Mikäli partio kiinnostaa, otamme mieluusti uusia jäseniä mukaan! Vastaavana sampona, eli samojaikäkauden vastaavana,
toimii Erika Andersen, sampo@maariankammekat.fi

Raunistula: Sinivuokot

torstaisin klo 18.15–19.45
vuonna 2010 syntyneet
Johtajat: Erika Andersen ja
Kia Peltonen

Kärsämäki, Leafin tila: Mangot

tiistaisin klo 17.30–19
vuonna 2011 syntyneet
Johtaja: Emma Sundell

Kärsämäki, Leafin tila: Kissankellot

maanantaisin klo 17.30–19
vuonna 2012 syntyneet
Johtajat: HP/Hiisi Kärki ja
Senja Makkonen

Halinen:
Sitruunat

maanantaisin klo 18–19.30
vuonna 2012 syntyneet
Johtajat: Anna Savolainen ja
Alicia Kosunen

Tarpojat

Tarpoja-ikäkauteen kuuluvat 12–15-vuotiaat partiolaiset. Heidän johtajansa ovat lippukunnassamme lähinnä 18–22-vuotiaita vaeltajia. Tarpojana olemista on uusien taitojen oppimisen ja leireilyn lisäksi myös partioarvojen omaksuminen ja partiomainen elämänasenne.
Tarpojien ohjelma on jaettu neljään puolen vuoden mittaiseen tarppoon, joiden teemoja ovat Yhteiskunta, Luovuus, Leiri ja Selviytyminen. Jokainen tarppo huipentuu majakkaan eli tapahtumaan, jossa käytetään aiemmin opittuja taitoja. Lisäksi tarpojaohjelmaan kuuluvat KITT:it eli Koko Ikäkauden Tarpojatapahtumat, ryhmien retket ja tietysti viikoittaiset kokoukset oman ryhmän kanssa.

Mikäli partio kiinnostaa, otamme mieluusti uusia jäseniä mukaan! Vastaavana tarpojaluotsina, eli tarpojaikäkauden johtajana,
toimii Aada Rantanen tarpojaluotsi@maariankammekat.fi

Raunistula: Aprikoosit

vuoroviikoin keskiviikkoisin ja torstaisin klo 19.00–20.30
Johtajat: Lilli Eklund ja Silja Väinölä

Raunistula: Parsakaalit

torstaisin klo 17.30–19.00
Johtajat: Janina Hinkkanen ja
Emmi Virtanen

Halinen: Apilat

maanantaisin klo 18–19.30
Johtajat: Emma Koponen, Emmi Saarnilehto ja Marianne Pönkkä

Samoajat

Samoajat ovat 14–17-vuotiaita partiolaisia. He eivät kulje vain toisten suunnittelemia polkuja, vaan nuoret osallistuvat aiempaa enemmän kokoustensa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Nuoret saavat enemmän vastuuta omasta partiotaipaleestaan. Samoajavartion jäsenistä voidaan valita yksi vertaisjohtajaksi, joka voi huolehtia esimerkiksi, että vartiossa toimitaan toimintasuunnitelman mukaan ja muistetaan ilmoittautua tapahtumiin.
Oman ryhmän kokoontumisten lisäksi nuoret käyvät ryhmänohjaajakoulutuksissa oppimassa johtamistaitoja, jotta he voivat avustaa nuorempien kokouksissa tai aloittaa oman ryhmän vetäjänä. Samoajat suorittavat aktiviteetteja, kuten muissakin partiovaiheissa. Ne valitaan monen aktiviteetin ryhmistä, joita kutsutaan taskuiksi.

Mikäli partio kiinnostaa, otamme mieluusti uusia jäseniä mukaan! Vastaavana samoajaluotsina, eli samoajaikäkauden johtajana
toimii Helmi Aaltonen, samoajaluotsi@maariankammekat.fi

Halinen:
Lohikäärmehedelmät

Vuonna 2007 syntyneet

Luotsit: Aada Rantanen ja Iiris Vilo

Halinen: Pikkumustat

Vuonna 2006 syntyneet

Luotsit: Emmi Saarnilehto ja
Emma Koponen

Raunistula: Chilit

Vuonna 2006 syntyneet

Luotsit: Johanna Javanainen ja Emma Sundell

Raunistula: Aloe Verat

Vuonna 2005 syntyneet

Luotsi: Julia Kaipia


Vaeltajat

Vaeltajat ovat 18–22-vuotiaita partiolaisia. He toimivat jo lähes itsenäisesti, tekemänsä vaelluskartan eli suunnitelman mukaan. Vaeltajaluotsi on aikuinen partiolainen, joka tukee yksittäistä vaeltajaa sekä vaeltajavartioita vaeltajaohjelman toteuttamisessa. Vaeltajat suunnittelevat, järjestävät ja toteuttavat toimintansa pääosin itse.

Vaeltajaohjelmaan kuuluu 37 aihealuetta eli rastia, joista kustakin vaeltaja valitsee vähintään yhden aktiviteetin. Pakollisia rasteja ovat tervetuloa vaeltajaksi, partiojohtajan peruskurssi, ulkomaanprojekti sekä aikuisuuteen. Niiden lisäksi vaeltajat voivat myös osallistua erilaisiin vaeltajatapahtumiin Suomessa ja kansainvälisesti.

Lippukunnassamme on tällä hetkellä kuusi vaeltajavartiota ja he toteuttavat vaeltajaohjelmaa sekä yksin että vartioissa. Lippukunnassamme on myös runsaasti aktiivista, koko vaeltajaikäkauden yhteistä toimintaa. Vaeltajaohjelmaan otetaan mielellään mukaan myös uusia partiolaisia, joten ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtaja@maariankammekat.fi

Keltaruusut

Vuonna 2004 syntyneet

Kaktukset

Vuonna 2003 syntyneet

Takiaiset

Vuonna 2001 ja 2002 syntyneet

Karviaiset

Vuonna 2002 syntyneet

Abinat

Vuonna 2000 syntyneet

Vaniljat

Lippukuntien välinen sekaryhmä

Aikuiset

Aikuisia ovat yli 22-vuotiaat partiolaiset. Lasten ja nuorten laadukkaan partiotoiminnan ylläpitäminen vaatii monta apukättä. Partiotoiminnassa on pitkät perinteet ja laadukas toiminta näkyy meillä päivittäin viikkotoiminnassa, ryhmissä on paljon lapsia ja järjestämme retkiä sekä leirejä. Jotta saamme pidettyä partiotoimintamme jatkossakin hyvänä, toivotamme tervetulleiksi uudet vapaaehtoiset ja apukädet. Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Aikuisena sinä voit olla mukana juuri sillä panoksella, mikä on oman ajan puitteissasi mahdollista.

Oletko aikuinen, muttet tiedä miten tulisit mukaan toimintaan?
Ota yhteyttä lippukunnan pestijohtajaan, joka auttaa sinut alkuun partiopolullasi! pestijohtaja@maariankammekat.fi

Sisuvartio Seeprat

Sisutoimintaa Maarian Kämmeköissä on ollut vuodesta 2003 lähtien, jolloin sisuvartio Seeprat perustettiin. Sisupartiolaiset ovat erityistä tukea tarvitsevia partiolaisia. Suoritamme samaa partio-ohjelmaa kuin muutkin partiolaiset, sovellamme vain tehtäviä kunkin toimintakyvyn mukaan. Seeproihin kuuluu neljä aktiivista tyttöä.

Seeprat kokoontuvat Halisissa parillisten viikkojen
torstaisin kello 18.00–19.00.
Johtajina toimivat Marianne Pönkkä ja Emmi Virmajoki

Satakielet

Lippukunnassa toimii Satakielet-kuoro, joka on avoin kaikille laulamisesta kiinnostuneille kämmeköille, samoajaikäisistä ylöspäin. Pääsyvaatimuksia tai -kokeita ei ole, tärkeintä on laulamisen ilo. Satakielet esiintyvät erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

Kuoron levy ilmestyi keväällä 2011. Levyllä on lippukunnan oman laulun lisäksi kämmeköiden paljon laulamia uusia ja vanhoja partiolauluja. Sitä voi ostaa 10 euron hintaan, tiedustelut omilta johtajilta tai satakielet@maariankammekat.fi