Ryhmät

Maarian Kämmeköiden toimintaan ovat tervetulleita kaikki partiotoiminnasta kiinnostuneet tytöt ja naiset. Suosittelemme, että partion voi aloittaa samana syksynä kun aloittaa koulun. Syksyllä toiminta alkaa joka kololla joukkuekokouksilla, jolloin kaikki samassa paikassa kokoontuvat pitävät yhteisen aloituskerran. Keväisin jokainen ryhmä aloittaa oman aikataulunsa mukaisesti.

Voit myös suoraan täyttää jäsenhakemuslomakkeen. Paina tästä päästäksesi lomakkeeseen.

sudenpennut seikkailijat tarpojat samoajat vaeltajat aikuiset seeprat perhepartio satakielet

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia. He kokoontuvat laumassa, jota johtaa aikuinen johtaja, akela. Toiminta muodostuu jälkien tekemisestä, joista valitaan mahdollisimman monipuolinen ohjelma. Jälkiä tehdään oman lauman kanssa vähintään yksi syksyllä ja yksi keväällä, lisäksi niitä tehdään retkillä ja leireillä.

Sudenpennut ovat ahkeria retkeilijöitä. Lippukunnassamme järjestetään tavallisesti kaksi kertaa vuodessa sudenpentujen yöretki sekä keväällä päiväretki. Laumoilla on myös omia retkiä ja sudenpennut osallistuvat lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Kesäleiri on joka vuosi.

Toimintaan otetaan mielellään mukaan lisää innokkaita tyttöjä. Kyselyt ja ilmoittautumiset ryhmiin: Emilia Kinnunen, akela@maariankammekat.fi. Ilmoittautumisen vahvistuttua voit täyttää jäsenhakemuslomakkeen.

Raunistula:
Ketunpojat

keskiviikkoisin
klo 18.-19.00

johtaja: Johanna Pönkkä

Runosmäki: 
Delfiinit

maanantaisin
klo 18.15-19.15

johtajat: Emilia Kinnunen ja Laura Vuoristo

Runosmäki:
Villivarsat

maanantaisin
klo 18.15-19.15

johtajat: Eveliina Ellmén ja Maarit Kuustonen

Halinen:
Majavat

tiistaisin
klo 17-18

johtajat: Iida Rantanen ja Maria Elo

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu johtaja eli sampo. Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista. Alussa on tervetuloa-vaihe, jossa tutustutaan omaan joukkueeseen ja partioon. Sen jälkeen siirrytään tekemään pääilmansuuntia: Pohjoista, Etelää, Itää ja Länttä.

Seikkailijoita ollaan 2,5 vuotta. Tänä aikana opetellaan monia partion perustaitoja. Päätetään asioista yhdessä sekä opitaan itse tekemällä ja kokemalla. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Viikoittaisten kokousten lisäksi käydään paljon retkillä ja leireillä. Seikkailijat pääsevät myös seikkailijakisoihin.

Lippukunnassamme seikkailijaryhmän koko on 6-12 tyttöä.

Kysy lisää ikäkausivastaavalta sampo@maariankammekat.fi

Pallivaha:
Kirsikat

maanantaisin
klo 17.30-19.00

johtajat: Andersen Erika, Hiippavuori Roosa ja Pietikäinen Iina

Runosmäki:
Valkovuokot

torstaisin
klo 17.30-19.00

johtajat: Julia Kaipia ja Kiia Knuutila

Halinen:
Lohikäärme-
hedelmät

keskiviikkoisin
klo 17.00-18.30

johtajat: Veera Peura ja Helmi Aaltonen

 

Runosmäki:
Omenat

torstaisin 
klo 17.30-19.00

johtaja: Liisa Holmberg ja Wolferiina Mörönen

Halinen: 
Karpalot

keskiviikkoisin
klo 18.30-20.00

johtajat: Emmi Saarnilehto ja Emma Koponen

Raunistula:
Vesimelonit

parillisilla viikoilla keskiviikkoisin, 
parittomilla tiistaisin
klo 18.30-20.00

johtaja: Elisa Teräväinen

Tarpojat

Tarpoja-ikäkauteen kuuluvat 12-15-vuotiaat partiolaiset. Heidän johtajansa ovat lippukunnassamme lähinnä 18-22 –vuotiaita vaeltajia. Tarpojana olemista on uusien taitojen oppimisen ja leireilyn lisäksi myös partioarvojen omaksuminen ja partiomainen elämänasenne.

Tarpojien ohjelma on jaettu neljään puolen vuoden mittaiseen tarppoon, joiden teemoja ovat Yhteiskunta, Luovuus, Leiri ja Selviytyminen. Jokainen tarppo huipentuu majakkaan eli tapahtumaan, jossa käytetään aiemmin opittuja taitoja. Lisäksi tarpojaohjelmaan kuuluvat KITT:it eli Koko Ikäkauden Tarpojatapaamiset, ryhmien retket ja tietysti viikoittaiset kokoukset oman ryhmän kanssa. Keväällä 2018 tarpon aiheena on selviytyminen.

Vastaavana tarpojaluotsina, eli tarpojaikäkauden johtajana, toimii Iina Jussilainen tarpojaluotsi@maariankammekat.fi

Pallivaha:
Aloe Verat

tiistaisin
klo 18.30-20.00

johtaja: Maria Elo

Halinen: 
Limet

tiistaisin
klo 18.00-19.30

johtaja: Kia Peltonen

 

Runosmäki: 
Ananakset

torstaisin
klo 17.30-19.00

johtaja: Lilli Jokela

Samoajat

Samoajat ovat 14-17-vuotiaita partiolaisia. He eivät kulje vain toisten suunnittelemia polkuja, vaan nuoret osallistuvat aiempaa enemmän kokoustensa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Nuoret saavat enemmän vastuuta omasta partiotaipaleestaan. Samoajavartion jäsenistä voidaan valita yksi vertaisjohtajaksi, joka voi huolehtia esimerkiksi, että vartiossa toimitaan toimintasuunnitelman mukaan ja muistetaan ilmoittautua tapahtumiin.

Kerran viikossa olevien kokoontumisten lisäksi nuoret käyvät ryhmänohjaajakoulutuksissa oppimassa johtamistaitoja, jotta he voivat avustaa nuorempien kokouksissa tai aloittaa oman ryhmän vetäjänä. Samoajat suorittavat aktiviteetteja, kuten muissakin partiovaiheissa. Ne valitaan monen aktiviteetin ryhmistä, joita kutsutaan taskuiksi.

Vastaavana samoajaluotsina, eli samoajaikäkauden johtajana toimii Marjut Kolehmainen samoajaluotsi@maariankammekat.fi

 

Pallivaha: 
Karviaiset

Vuonna 2002 syntyneet

Kokousaika ja -päivä vaihtelevat

Luotsi: Elli Susi

 

Pallivaha:
Takiaiset

Vuonna 2001 syntyneet

Kokousaika ja -päivä vaihtelevat

Luotsi: Suvi Mattila

Pallivaha: 
Kävyt

Vuonna 2002 syntyneet

Kokousaika ja -päivä vaihtelevat

Luotsit: Julia Aalto ja Iiris Vilo

 

 Raunistula:
Kaktukset

Vuonna 2003 syntyneet

tiistaisin
klo 19.00 -> 

Luotsit:
Johanna Javanainen ja Marjut Kolehmainen

Halinen: Karhunvatukat

Vuonna 2001 syntyneet

Kokousaika ja -päivä vaihtelevat

 Luotsi: Marianne Pönkkä

Vaeltajat

Vaeltajat ovat 18-22-vuotiaita partiolaisia. He toimivat jo lähes itsenäisesti, tekemänsä vaelluskartan eli suunnitelman mukaan. Vaeltajaluotsi on aikuinen partiolainen, joka tukee yksittäistä vaeltajaa sekä vaeltajavartioita vaeltajaohjelman toteuttamisessa. Vaeltajat suunnittelevat, järjestävät ja toteuttavat toimintansa pääosin itse.

Vaeltajaohjelmaan kuuluu 37 aihealuetta eli rastia, joista kustakin vaeltaja valitsee vähintään yhden aktiviteetin. Pakollisia rasteja ovat tervetuloa vaeltajaksi, partiojohtajan peruskurssi, ulkomaanprojekti sekä aikuisuuteen. Niiden lisäksi vaeltajat voivat myös osallistua erilaisiin vaeltajatapahtumiin Suomessa ja kansainvälisesti.

Lippukunnassamme on tällä hetkellä 19 vaeltajaa ja he toteuttavat vaeltajaohjelmaa yksin sekä vaeltajavartioissa. Vaeltajaohjelmaan otetaan mielellään mukaan myös uusia partiolaisia, joten ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtajaan lippukunnanjohtaja@maariankammekat.fi

Mandariinit

Vuonna 1997 syntyneet

Kookokset

Vuonna 1998 syntyneet

Pomelot

Vuonna 1999 syntyneet

Abinat

Vuonna 2000 syntyneet

 

Aikuiset

Aikuisia ovat yli 22-vuotiaat partiolaiset. He toimivat nuorempien partiolaisten tukena sekä säännöllisessä toiminnassa että erilaisissa projekteissa. Tapahtumiin voi osallistua vapaaehtoisena apuna vaikkei olisikaan partiolainen. Aikuisille järjestetään myös omaa toimintaa.

Sisuvartio Seeprat

Sisutoimintaa Maarian Kämmeköissä on ollut vuodesta 2003 lähtien, jolloin sisuvartio Seeprat perustettiin. Sisupartiolaiset ovat erityistä tukea tarvitsevia partiolaisia. Suoritamme samaa partio-ohjelmaa kuin muutkin partiolaiset, sovellamme vain tehtäviä kunkin toimintakyvyn mukaan. Seeproihin kuuluu viisi aktiivista tyttöä.

Seeprat kokoontuvat Raunistulassa parillisten viikkojen torstaisin kello 18.00-19.00.
Johtajina toimivat Marianne Pönkkä ja Emmi Virtanen

Perhepartio

Perhepartio tarjoaa perheen pienimmille (0-7-vuotiaille) mahdollisuuden lähteä mukaan partiomaiseen toimintaan yhdessä vanhempiensa, isovanhempiensa tai vaikka kummiensa kanssa. Ryhmä ei kokoonnu viikoittain, ajankohdat sovitaan osallistuvien perheiden kesken. Lisäksi voi osallistua lippukunnan yhteisiin tapahtumiin.

Perhepartio antaa yhteisiä mukavia hetkiä leikkien, oppien ja seikkaillen luonnon äärellä. Se on myös entisille partiolaisille polku takaisin toimintaan jo ennen kuin heidän omat lapsensa aloittavat partion. Aiempi partiotausta ei ole välttämätöntä!

Pääosin toiminta on ilmaista. Halutessaan voi liittyä Suomen Partiolaisten ja Maarian Kämmeköiden jäseneksi, jolloin jäsenmaksu on 55,50 euroa (yli 17 v.). Vaihtoehtoisesti voi liittyä lippukunnan tukijäseneksi, jolloin maksu 20 euroa. Mikäli perheen 7-17-vuotiaat osallistuvat partiotoimintaan, he saavat jäsenyyden hieman edullisemmalla hinnalla. Alle 7-vuotiaista ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. Perhepartiotoiminnasta vastaa Henna Jagt, perhepartio@maariankammekat.fi

Satakielet

Lippukunnassa toimii Satakielet-kuoro, joka on avoin kaikille laulamisesta kiinnostuneille kämmeköille, samoajaikäisistä ylöspäin. Pääsyvaatimuksia tai -kokeita ei ole, tärkeintä on laulamisen ilo. Satakielet esiintyvät erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

Kuoron levy ilmestyi keväällä 2011. Levyllä on lippukunnan oman laulun lisäksi kämmeköiden paljon laulamia uusia ja vanhoja partiolauluja. Sitä voi ostaa 10 euron hintaan, tiedustelut omilta johtajilta tai satakielet@maariankammekat.fi